Like ons op Facebook

Latest tweets

@JaskiArtGallery
RT @JustinLindberg: Best new spots (for me at least) in #Amsterdam: @EYE_film, @JaskiArtGallery, and @ConcreteStore. When you go, hit them …
Naar tweet

@JaskiArtGallery
RT @andrewmbeh: Paradoxically cute & horrific. I like the cuddly bunny most. http://t.co/p1M3zwghPG @JaskiArtGallery #Amsterdam http://t.…
Naar tweet

@JaskiArtGallery
RT @JustinLindberg: Stumbled on @JaskiArtGallery this morning and got to see some amazing taxidermy pieces by LES DEUX GARÇONS. Brilliant h…
Naar tweet

@JaskiArtGallery
RT @CPescott: This is what it should be... the next #tattoo. Need permission first though... #RobScholte @JaskiArtGallery http://t.co/7IHxg…
Naar tweet

@JaskiArtGallery
Missed the documentary Chris Berens - Master of his Magical Universe? AVRO’s Close Up broadcasts it again today at 4.05 pm on Ned. 2!
Naar tweet

Onze nieuwsbrief

0

Zomershow met Chris Berens (Nensha), Emilio Kruithof, Les Deux Garçons, CoBrA

Rite of passage - Chris Berens
As it is
Emilio Kruithof

Bij Jaski kan een gevarieerde zomershow worden bezocht met nieuwe werken van Chris Berens, Emilio Kruithof en Les Deux Garçons.

Bij Chris Berens gaat het met name om werk van zijn reizende show 'Nensha' (zie ook 'Chris Berens - Master of his Magical Universe' hieronder), die begon in Tokio en tevens was te zien bij het Japanmuseum Siebolthuis in Leiden.

Tevens exposeren wij CoBrA-werk.

Chris Berens - Master of His Magical Universe

Avro's Close Up zond op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, de documentaire 'Chris Berens - Master of his Magical Universe' uit. Berens werd daarvoor een jaar lang gevolgd, in zijn atelier en thuis bij zijn familie, maar ook tijdens een reis naar Japan, waar in Tokio zijn show ‘Nensha’ het levenslicht zag. Klik hier om de uitzending online te kunnen zien.

"De interesse in de wereld van geesten en bezielde objecten die Japanse cultuur kenmerkt, inspireerde hem tot 'Nensha'", aldus Close Up. "Minstens zo bijzonder als zijn onderwerpen, is zijn speciale schildertechniek. Het resulteert in beelden die betoverend, maar ook onheilspellend zijn. 'Ik zoek altijd naar het moment dat het nog aangenaam is, maar het zou zo maar kunnen omslaan. Dat je het gevoel hebt dat er wel iets zou kunnen gaan gebeuren, maar je hebt geen idee wat.' Zo omschrijft kunstenaar Chris Berens de taferelen die hij schept."

Tijdens de opening bij Jaski van de rondreizende tentoonstelling 'Nensha', op 16 februari jongstleden, werd de documentaire voor het eerst vertoond in onze galerie. Bij Jaski is ook een dvd van de documentaire verkrijgbaar. 'Nensha' was ook bij het Japanmuseum Siebolthuis in Leiden te bezichtigen.

JILL GREENBERG - MONKEY PORTRAITS & END TIMES

Jill Greenberg was terug bij Jaski. Van 3 tot en met 25 mei 2014 exposeerden wij een exclusieve selectie uit haar beroemde series 'Monkey Portraits' en 'End Times', waarvoor zij respectievelijk apen en huilende kinderen portretteerde.

De vermaarde Canadees/Amerikaanse fotografe exposeerde eerder bij ons met de series 'Ursine', waarin beren centraal stonden, en 'Horses', met foto's van paarden. Zij ontwikkelde zich eerst tot een vooraanstaand celebrity-fotograaf die voor veel gerenommeerde bladen werkte. Na de eeuwwisseling sloeg zij een geheel nieuwe richting in. 'End Times' en 'Monkey Portraits' waren daar de eerste veelgeprezen resultaten van. Voor de tweede serie portretteerde zij apen en mensapen, die net als de beren die voor haar lens verschenen bekendheid hadden verworven met hun film- en televisierollen.

Klik hier voor een recensie in De Telegraaf van 9 mei.

Jaski met indrukwekkend CoBrA-werk op Tefaf 2014

Serge Vandercam - Sans titre

Jaski Art Gallery behoorde tot de deelnemers aan 's werelds belangrijkste kunst- en antiekbeurs Tefaf, die dit jaar van 14 tot en met 23 maart in het MECC-complex in Maastricht werd gehouden.

Wij brachten indrukwekkend CoBrA-werk, soms jarenlang niet geëxposeerd, van Karel Appel, Asger Jorn, Corneille, Reinhoud, Constant, Pierre Alechinsky, Jacques Doucet, Lucebert, Eugène Brands, Hugo Claus, Anton Rooskens, Carl-Henning Pedersen, Theo Wolvecamp en Serge Vandercam (afbeelding rechts). Tevens hadden wij prachtig recent werk van Cole Morgan.

RAW Art Fair in Cruise Terminal Rotterdam

Les Deux Garçons - Le désir du choix

Net als vorig jaar was Jaski deelnemer aan RAW Art Fair in Rotterdam. Wel was er een wijziging van locatie ten opzichte van 2013: de beurs werd nu gehouden in de Cruise Terminal, Wilhelminakade 699, op de Zuidkop nabij de Erasmusbrug.

Het was de derde keer dat RAW Art wordt gehouden. De beurs maakte deel uit van de Art Rotterdam Week 2014. Wij brachten werk van Les Deux Garçons, Emilio Kruithof, Chris Berens, Jill Greenberg en Takashi Murakami.

'Jeux d'anges heureux': spectaculaire tentoonstelling Les Deux Garçons bij Jaski

Omslag nieuw boek
Jeux d'anges heureux
Les Deux Garçons -
Á bruit sécret (verkocht)
Les Deux Garçons - La découverte
de la fable fabuleuse

Van zaterdag 9 november tot en met zondag 1 december was in onze galerie een nieuwe expositie van Les Deux Garçons te bezichtigen, ditmaal getiteld 'Jeux d'anges heureux'.

Les Deux Garçons, die inmiddels internationale faam hebben verworven, slaagden er wederom in de dieren waarmee zij werken om te vormen tot spectaculaire en ook humoristische kunstwerken. Zij vervaardigden andermaal Siamese tweelingen, maar lieten ook vele andere sculpturen zien, zoals het prachtige 'La découverte de la fable fabuleuse' (klik op afbeelding links).

Tijdens de officiële opening vond ook de presentatie van het nieuwe boek 'Jeux d'anges heureux' plaats, waarin een overzicht van het meest recente werk van Les Deux Garçons wordt gegeven. Dit boek (€ 35) is verkrijgbaar in de galerie.

CoBrA- en hedendaags werk op pAn 2013

Zonder titel
Eugène Brands
Op het strand
Hugo Claus
Queen Beatrix of The
Netherlands - Andy Warhol

Jaski behoorde tot de deelnemers aan pAn Amsterdam 2013. Deze grootste nationale kunst- en antiekbeurs werd dit jaar van zondag 24 november tot en met zondag 1 december in de Parkhal van het RAI-complex gehouden.

Zoals gebruikelijk brachten wij op deze beurs vooral CoBrA-werk van Karel Appel, Pierre Alechinsky, Eugène Brands, Corneille, Hugo Claus, Constant, Jacques Doucet, Asger Jorn, Lucebert, Carl-Henning Pedersen, Reinhoud, Anton Rooskens en Theo Wolvecamp. Uiteraard boden wij ook ruimte voor werk van hedendaagse kunstenaars als Andy Warhol, Chris Berens, Emilio Kruithof, Les Deux Garçons, Jill Greenberg en Takashi Murakami.

Affordable Art Fair op nieuwe locatie in Amsterdam-Noord

Je t'aime, je ne t'aime pas
Les Deux Garçons

Wederom behoorde Jaski tot de deelnemers aan de Affordable Art Fair, die van donderdag 31 oktober tot en met zondag 3 november werd gehouden. Wij brachten werk van Les Deux Garçons, Emilio Kruithof, Chris Berens en anderen.

De druk bezochte beurs werd niet meer zoals in de voorafgaande zeven keer in de Westergasfabriek gehouden, maar in de Kromhouthal aan de oever van het IJ in Amsterdam-Noord, een locatie die door de organisatoren als "rauw, licht, groots, indrukwekkend, authentiek, industrieel en veelzijdig" werd omschreven.

Expositie originelen en grafiek Karel Appel

Rustende kikker - 1978 - 57 x 36 cm
gemengde techniek op papier

Tot en met zondag 3 november stond in onze galerie origineel en grafisch werk van Karel Appel centraal.

De officiële opening van deze expositie ('Karel Appel - Originals & Prints') vond zaterdag 19 oktober plaats.

Wij lieten werken zien uit verschillende periodes. Het rechts afgebeelde werk (gemengde techniek op papier) 'Rustende kikker' dateert uit 1978, maar we exposeerden ook 'Two Figures' (olie op paneel) uit 1968 en 'Figuur' (olie op doek) uit 1972. Ook het aangeboden grafische werk was gevarieerd.

Opening seizoen met expositie Takashi Murakami

An Homage to Yves Klein
Multicolor C
And then and then and then
and then and then - Yellow

Jaski Art Gallery opende het nieuwe seizoen met een show met grafisch werk van de Japanse kunstenaar Takashi Murakami. De opening van deze expositie vond plaats op zaterdag 28 september en duurde t/m zondag 13 oktober.

Takashi Murakami (Tokio, 1963) is een van de meest veelzijdige, baanbrekende en uitdagende Japanse kunstenaars van deze tijd. Naast zijn werk als kunstenaar is hij curator, ondernemer en observant van de hedendaagse Japanse maatschappij.

In 2000 stelde Murakami onder de naam 'Superflat' een tentoonstelling samen van Japanse kunst, waarin de invloed van de massaproducten der speelgoed- en amusementsindustrie op de hedendaagse kunst en esthetiek tot uiting werd gebracht. Dat soort ontwikkelingen fascineert hem mateloos, getuige ook zijn werk, waarin hij de werelden van moderne Japanse stripverhalen en oude Japanse schilderkunst op onnavolgbare wijze laat samensmelten.

Jaski deelnemer aan internationale kunstbeurs Scope Basel

Chris Berens - Strange days
Emilio Kruithof
Sacred conversation

Jaski Art Gallery nam van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni deel aan Scope Basel. Wij brachten werk van Emilio Kruithof, Les Deux Garçons, Chris Berens en Jill Greenberg.

Scope Basel is een internationale beurs voor hedendaagse kunst. Het is de zevende keer dat het evenement werd georganiseerd, al werd er ditmaal gekozen voor een nieuwe locatie: Klybeckquai, aan de Rijn.

KunstRAI: nationale kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepaste kunst

Jill Greenberg - Jacqueton 1742
Emilio Kruithof - Annuciation

Jaski Art Gallery deed weer mee aan de KunstRai, die dit jaar van woensdag 15 tot en met maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) werd gehouden. Wij brachten werk van Les Deux Garçons, Chris Berens, Emilio Kruithof, Jill Greenberg en Tessar Sebastian Lo.

De KunstRAI is een brede, nationale kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepaste kunst, die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt.

Jaski deelnemer aan Art Cologne 2013

Asger Jorn - Something rotten
Karel Appel - The family

Jaski Art Gallery was wederom een der deelnemers aan Art Cologne, de kunstbeurs die van vrijdag 19 tot en met maandag 22 april in de Kölner Messe werd gehouden.

Op deze toonaangevende beurs voor moderne en hedendaagse kunst exposeerden wij CoBrA-werk van Karel Appel, Constant, Corneille, Asger Jorn, Eugène Brands, Pierre Alechinsky, Carl-Henning Pedersen, Theo Wolvecamp, Anton Rooskens, Lucebert, Jacques Doucet en Hugo Claus.

Tevens toonden wij werk van Les Deux Garçons en Emilio Kruithof.

Deborah Harry draagt show in Paradiso aan Chris Berens op

Panic of Girls
De hoes van 'Panic of Girls',
ontworpen door Chris Berens
Blondie in Londen
Deborah Harry tijdens de lancering van
haar album in de Londense Ivy Club

Chris Berens heeft alom bewondering geoogst met zijn ontwerp voor de hoes van 'Panic of Girls', het nieuwe album van popzangeres Deborah Harry en haar band Blondie. Zowel de plaat zelf als het werk van Berens is wereldwijd enthousiast ontvangen.

Deborah Harry is een bewonderaarster van Berens en was dan ook blij dat hij bereid was om op deze wijze aan de productie mee te werken. Tijdens haar optreden onlangs in Paradiso droeg zij de show zelfs aan Chris op.

'Panic of girls' is het negende album van Blondie en bevat vijftien tracks, waaronder de hit 'Mother'. De meeste songteksten zijn door Deborah Harry zelf geschreven.

'My dear friends': unieke serie portretten van Zhang Xiaogang

My Dear Friends
My dear Friends - 5

Jaski Art Gallery biedt een unieke serie portretten van Zhang Xiaogang aan, getiteld 'My dear friends'. Het zijn zeven litho's met een oplage van 99, in de fascinerende stijl waarmee hij zichzelf zo onderscheidt. De portretten (47 x 38 cm) zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar voor € 3.500 per stuk.

De monochromatische portretten van Zhang Xiaogang, een van de meest toonaangevende hedendaagse Chinese kunstenaars, zijn wereldberoemd. Volgens Xiaogang zelf schuilt er achter de serene rust van de mensen die hij portretteert 'een geweldige emotionele turbulentie'.

Deze serie vormt daar geen uitzondering op. Ook in 'My dear friends' heeft Zhang Xiaogang bovendien in de nabijheid van de linkerhelft van de gezichten de typerende vlekken in een afwijkende kleur aangebracht, waarmee hij de geportretteerden extra individualiseert.

Uniek samenverwerkingsverband Nanine Linning en Les Deux Garçons in 'Requiem'

In Osnabrück is 'Requiem' van de Nederlandse choreografe Nanine Linning in première gegaan. De show werd met een staande ovatie beloond.

Op verzoek van Nanine Linning, een bewonderaarster van hun werk, ontwierpen Les Deux Garçons de kostuums en de sculpturen.

In Requiem krijgt het publiek de eerste 40 minuten de gelegenheid om zich tussen de levende objecten te begeven. Na de pauze volgt de dans- en zangvoorstelling. Het filmpje is tijdens een repetitie gemaakt door tv-station OS1.

Werken van Emilio Kruithof in vierde seizoen Gossip Girl

Opname uit Gossip Girl met Blake Lively. Op de
achtergrond 'Act of decadence' van Emilio Kruithof

Op verzoek van actrice Blake Lively heeft de set designer van Gossip Girl voor het vierde seizoen van deze serie vijf werken van Emilio Kruithof gekozen.

Gossip Girl is zeer populair in de VS. Welgestelde jongeren in de Upper East Side van New York staan erin centraal. Blake Lively, een fan van het werk van Emilio, speelt de rol van Serena van der Woodsen. Gossip Girl wordt in meer dan 40 landen uitgezonden en bereikt 70 miljoen kijkers.

In Amerika is de serie aan het vierde seizoen begonnen. Gossip Girl wordt in Nederland uitgezonden door NET 5. Het is nog onbekend wanneer men hier met het vierde seizoen begint.