Jaski Art Gallery
Deel deze pagina

Tentoonstelling ‘Chris Berens, een moderne Jeroen Bosch’ in Oss

StrangeDaysCB

Chris Berens – Strange Days – 2015

Parallel aan de grote Jeroen Bosch-tentoonstelling in het Noordbrabants Museum wordt in het Museum Jan Cunen in Oss de fantasiewereld van Chris Berens getoond met een uitgebreide expositie getiteld ‘Chris Berens, een moderne Jeroen Bosch’.

De opening van deze expositie met ruim vijftig schilderijen en tekeningen van Berens vindt plaats op zaterdag 20 februari van 12.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de opening wordt de kunstenaar live geïnterviewd door Antoinnette Scheulderman, journaliste en tafeldame bij De Wereld Draait Door. Scheulderman is een fan van zijn werk.

Chris Berens zag het levenslicht in Oss. Zijn ongebreidelde verbeeldingskracht verwijst direct naar het handschrift van de middeleeuwse meester Jeroen Bosch. Niet voor niets noemt de Amerikaanse zangeres Blondie, voor wie hij de hoes van haar album ‘Panic of Girls’ ontwierp, hem ‘de nieuwe Bosch’. Net als Bosch laat Berens hemel en hel zien, engelen en demonen.

In de monumentale negentiende-eeuwse stadsvilla van het Museum Jan Cunen zijn vanaf 20 februari nog twee exposities te bezichtigen: ‘We Make Carpets’ in dialoog met tapijtontwerpers van Bergoss en ‘Meesters van de Haagse School’ met een aantal topstukken uit eigen collectie. En er is muziek: Brabant Talent komt zingen en de jonge Bosschenaar en eclectisch producer Jameszoo verzorgt een speciale Jheronimus Bosch-set.

‘Chris Berens, een moderne Jeroen Bosch’ is te zien tot en met 26 juni.