Jaski Art Gallery
Deel deze pagina

Chris Berens – Master of His Magical Universe

DocuChrisBAvro’s Close Up zond op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, de documentaire ‘Chris Berens – Master of his Magical Universe’ uit. Berens werd daarvoor een jaar lang gevolgd, in zijn atelier en thuis bij zijn familie, maar ook tijdens een reis naar Japan, waar in Tokio zijn show ‘Nensha’ het levenslicht zag. Klik hier om de uitzending online te kunnen zien.

“De interesse in de wereld van geesten en bezielde objecten die Japanse cultuur kenmerkt, inspireerde hem tot ‘Nensha'”, aldus Close Up. “Minstens zo bijzonder als zijn onderwerpen, is zijn speciale schildertechniek. Het resulteert in beelden die betoverend, maar ook onheilspellend zijn. ‘Ik zoek altijd naar het moment dat het nog aangenaam is, maar het zou zo maar kunnen omslaan. Dat je het gevoel hebt dat er wel iets zou kunnen gaan gebeuren, maar je hebt geen idee wat.’ Zo omschrijft kunstenaar Chris Berens de taferelen die hij schept.”

Tijdens de opening bij Jaski van de rondreizende tentoonstelling ‘Nensha’, op 16 februari jongstleden, werd de documentaire voor het eerst vertoond in onze galerie. Bij Jaski is ook een dvd van de documentaire verkrijgbaar. ‘Nensha’ was ook bij het Japanmuseum Siebolthuis in Leiden te bezichtigen.