Jaski Art Gallery

‘Marines et paysages’ – Jan Cremer

01-03-2008 / 16-03-2008

Deel deze pagina

Van 1 maart tot en met 16 maart 2008 organiseerde Jaski Art Gallery de tentoonstelling ‘Marines et paysages’ met verschillende werken van Jan Cremer. De druk bezochte opening van deze expositie – klik op de foto’s voor vergrotingen – vond plaats op zaterdag 1 maart.

Met ‘Marines et paysages’ herbevestigde Jan Cremer zijn nauwe samenwerking met Jaski Art Gallery, die in 2008 alweer een kleine twintig jaar omvatte. Zoals de titel van de show al suggereerde, liet de kunstenaar zich ditmaal vooral laten inspireren door de zee en verschillende landschappen.

In 2006 verzorgde het Groninger Museum de tentoonstelling ‘Zeegezichten’ van Jan Cremer. Enkele van deze doeken werden ook op deze expositie getoond. Het Groninger Museum schreef destijds: “Het onderwerp sluit aan bij het artistieke temperament van de kunstenaar en zijn natuurlijke hang naar vrijheid. In zijn zeegezichten laat Jan Cremer de schilderkwast en schildermes met brede gebaren over het doek gaan. Cremer grijpt terug op een oerthema dat in de poëzie, literatuur en schilderkunst een eeuwenlange traditie kent en omgeven is van dromen, sentimenten en angsten. Hij kan een storm oproepen met woeste gebaren van kwast, paletmes en centimeters dikke verf op doek.”