Jaski Art Gallery
Deel deze pagina

Jaski met CoBrA en hedendaags werk op PAN Amsterdam

VignetPANAmsterdamJaski Gallery behoorde wederom tot de deelnemers aan PAN Amsterdam, de grote nationale kunst- en antiekbeurs die van zondag 23 november tot en met zondag 30 november 2014 in het RAI-complex werd gehouden.

CoBrA kreeg zoals altijd veel aandacht. Zo exposeerden wij het imposante olie op doek ‘The farmer’s last will’ van Lucebert, die het in 1959 vervaardigde voor een gezamenlijke expositie met Karel Appel in New York. Wij exposeerden meer werken van hem, net als van Karel Appel, Pierre Alechinsky, Corneille, Constant, Hugo Claus, Reinhoud, Anton Rooskens, Eugène Brands, Asger Jorn, Carl Henning Pedersen en Theo Wolvecamp. Ook van hedendaagse kunstenaars als Andy Warhol, Chris Berens, Les Deux Garçons en Martijn Hesseling lieten wij werken zien.

Jaski

Lucebert – The farmer’s last will – olie op doek – 1959 – 200 x 80 cm

De aandacht voor Lucebert op onze stand – ‘The farmer’s last will’ is een van zijn topwerken – viel samen met de tentoonstelling ‘Lucebert. Thuis in Bergen’ in het museum Kranenburgh in zijn voormalige woonplaats Bergen (NH). In deze tentoonstelling, georganiseerd ter gelegenheid van het feit dat het twintig jaar geleden is dat Lucebert overleed, wordt zijn wereld tot leven gewekt. “Het is alsof hij het atelier zojuist heeft verlaten”, aldus Kranenburgh. “Bezoekers kunnen platen draaien, boeken bekijken uit Luceberts boekenkast, kennismaken met zijn vrienden en familie en in de geest van de kunstenaar zelfbedachte woorden en gedichten schrijven.”