Jaski Art Gallery

Heiko Müller
(Hamburg, 1968)

Deel deze pagina

Heiko Müller (13 januari 1968) studeerde af als designer aan de Hamburg University of Applied Sciences en werkt ook als een professionele media-ontwerper en illustrator. Hij woont samen met zijn vrouw en zijn twee zonen in de buurt van Hamburg, de stad waar hij is geboren.

“Mijn kunst komt voort uit een drang om te verkennen”, zegt hij. “Ik hou van het platteland. Ik hou van een goed uitzicht. En zodra ik oog in oog kom te staan ​​met een prachtig landschap, voel ik me meteen verleid om uit te vinden wat het verbergt. Het donkere reilen en zeilen achter de façade van de natuur, zou je kunnen zeggen, of de verborgen machinaties van het dierenrijk.

Om dit voor te stellen en uit te drukken, volg ik meestal de lijnen die religieuze pictogramkunst, renaissanceschilderkunst en stripcultuur met elkaar verbinden. Ik ben vooral blij met het soort spirituele terreur dat je vindt in de schilderijen van de oude Vlaamse meesters, en ik probeer erachter te komen wat er gebeurt als je die stemming toepast op de serene en onschadelijke wereld van landelijke volkskunst.

Ik ben gevestigd in Hamburg, Duitsland, maar mijn werk is ook getoond op verschillende plaatsen zoals Estland, New York, Parijs, Sint-Petersburg, Los Angeles, Seattle en Chicago. Wanneer ik niet bezig ben met kunst of mediawerk, schilder ik meestal met mijn twee kleine zonen.”