Jaski Art Gallery
Deel deze pagina

Nieuwe expositie ‘Come clean’ van Emilio Kruithof

EKru001

Confidence of ignorace – Emilio Kruithof
olieverf op doek – 2014 – 140 x 140 cm

Van zaterdag 8 november tot en met zondag 30 november 2014 organiseerden wij een soloshow met nieuw werk van Emilio Kruithof, getiteld ‘Come clean‘. Zoals altijd bij Kruithof trok deze expositie veel publiek.

De officiële opening van ‘Come Clean’ vond plaats op zaterdag 8 november. Alle geëxposeerde werken, olie op doek, werden speciaal voor deze tentoonstelling vervaardigd.

Onlangs maakte Emilio een portret van actrice Halina Reijn. De onthulling van dat schilderij vond plaats tijdens DE UITREIKING, IN DE AMSTERDAMSE STADSSCHOUWBURG, VAN DE THEO D’OR EN DE LOUIS D’OR, DE JAARLIJKSE THEATERPRIJZEN VOOR DE BESTE VROUWELIJKE EN MANNELIJKE DRAGENDE ROLLEN IN NEDERLAND.

HALINA REIJN WON DE THEO D’OR IN 2013 VOOR HAAR ROL ALS NORA IN HET GELIJKNAMIGE TONEELSTUK. DAT GAF HAAR TEVENS HET RECHT EEN SCHILDER OPDRACHT TE GEVEN OM EEN PORTRET VAN HAAR TE MAKEN. ALS BEWONDERAARSTER VAN EMILIO’S WERK, NODIGDE ZIJ HEM UIT OM DAT TE DOEN. NA voltooiing WERD het DOOR DE JAN VAN DER VOSSEN FOUNDATION aangekocht voor de Stadsschouwburg. SAMEN MET DE PORTRETTEN VAN ANDERE WINNAARS KAN HET WORDEN bezichtigd IN DE STADSSCHOUWBURG.