Jaski Art Gallery

‘Come clean’ – Emilio Kruithof

02-11-2014 / 30-11-2014

Deel deze pagina
EKru001

Confidence of ignorace – Emilio Kruithof
olieverf op doek – 2014 – 140 x 140 cm

Nieuw werk van Emilio Kruithof bij Jaski Gallery. Van zaterdag 8 november tot en met zondag 30 november organiseren wij een soloshow van hem, getiteld ‘Come clean’. Naar verwachting zal ook deze expositie van Kruithof, zoals altijd, veel publiek trekken.

De officiële opening van ‘Come Clean’ vindt plaats op zaterdag 8 november, van 16.00 tot 19.00 uur. Emilio Kruithof zal daarbij zelf aanwezig zijn. Alle geëxposeerde werken zijn olie op doek en speciaal voor deze tentoonstelling vervaardigd.

Onlangs maakte Emilio een portret van actrice Halina Reijn. De onthulling van dat schilderij vond plaats tijdens DE UITREIKING, IN DE AMSTERDAMSE STADSSCHOUWBURG, VAN DE THEO D’OR EN DE LOUIS D’OR, DE JAARLIJKSE THEATERPRIJZEN VOOR DE BESTE VROUWELIJKE EN MANNELIJKE DRAGENDE ROLLEN IN NEDERLAND.

HALINA REIJN WON DE THEO D’OR IN 2013 VOOR HAAR ROL ALS NORA IN HET GELIJKNAMIGE TONEELSTUK. DAT GAF HAAR TEVENS HET RECHT EEN SCHILDER OPDRACHT TE GEVEN OM EEN PORTRET VAN HAAR TE MAKEN. ALS BEWONDERAARSTER VAN EMILIO’S WERK, NODIGDE ZIJ HEM UIT OM DAT TE DOEN. NA voltooiing WERD het DOOR DE JAN VAN DER VOSSEN FOUNDATION aangekocht voor de Stadsschouwburg. SAMEN MET DE PORTRETTEN VAN ANDERE WINNAARS KAN HET WORDEN bezichtigd IN DE STADSSCHOUWBURG.