Jaski Art Gallery

‘New works’ – Martijn Hesseling

18-10-2014 / 02-11-2014

Deel deze pagina
Hess006

Newsroom – Martijn Hesseling
Collage boekpagina’s op plexiglas
2014 – 140 X 104 cm – prijs op aanvraag

Martijn Hesseling heeft een imponerend debuut bij Jaski Gallery gemaakt. Van zaterdag 18 oktober tot en met zondag 2 november verzorgedn wij een uitstekend ontvangen solo-tentoonstelling van zijn hand. De opening vond plaats op zaterdag 18 oktober 2014. De kunstenaar was daarbij aanwezig.

AL TIJDENS ZIJN studie aan de Aki academie in Enschede experimenteerde Martijn Hesseling MET VERSCHILLENDE MATERIALEN EN ONDERGRONDEN. UITEINDELIJK RESULTEERDE DIT IN EEN EIGEN TECHNIEK, WAARBIJ KRANTEN en boeken DE PLAATS VAN VERF HEBBEN INGENOMEN. Het papier is BEHANDELD MET LAK OP TRANSPARANT PLEXIGLAS. HET WORDT DOORZICHTIG DOOR DE LAK, waardoor DE ILLUSIE VAN DIEPTE IN EEN TWEE-DIMENSIONAAL VLAK ontstaat, DAT OOK IN DE SCHILDERKUNST is TE VINDEN.

DE KUNSTWERKEN BESTAAN UIT RELIËF, OVERLAPPING EN JUXTAPOSITIE VAN DE KRANTEN en boeken, MAAR ER WORDT TEVENS EEN NIEUW BEELD OPGEBOUWD. DIT KOMT DOOR DE TRANSPARANTIE VAN DE ACHTERGROND EN DE DIKTE VAN DE AANGEBRACHTE LAGEN. ZO KRIJGEN DE KRANTEN WAARMEE DE COLLAGE IS OPGEBOUWD OOK DE KWALITEIT VAN VERF. VANDAAR DAT HET WERK, ONDANKS DE AFWEZIGHEID VAN VERF EN LINNEN ALS EEN VOORTZETTING VAN DE SCHILDERKUNST IS TE ZIEN.

DE AFBEELDINGEN EN TEKSTEN UIT EEN KRANT REPRESENTEREN EEN ANDER GEVOEL VAN REALITEIT DAN VERF. ZE VULLEN HET BEELD MET ONDERHUIDS LEVEN. VAN DICHTBIJ GEZIEN KRIOELEN DE LETTERS, KOPPEN EN BEELDEN DOOR ELKAAR, SOMS IN HARMONIE, SOMS CHAOTISCH EN ELKAAR VERDRINGEND, MAAR UITEINDELIJK VORMEN ZE SAMEN ÉÉN BEELD.