Jaski Art Gallery

‘Miose’ – Silas

21-10-2017 / 05-11-2017

Deel deze pagina

Bij Jaski Gallery vond van zaterdag 21 oktober nog tot en met zondag 5 november 2017 de expositie ‘Miose’ van Silas plaats. Voor de 41-jarige Rotterdamse kunstenaar betekende het de eerste soloshow bij Jaski.

Silas Schletterer, zoals hij voluit heet, groeide op in Middelburg. Op zijn negentiende verhuisde hij naar Rotterdam om ‘illustratie’ te volgen aan de Willem de Kooning academie. Nadat hij afstudeerde in 2000 werkte hij als freelance illustrator voor diverse tijdschriften en werd hij opgepikt door het Amsterdamse agentschap Artbox. Tijdens zijn carrière als illustrator bleef de vraag naar zijn vrije werk stijgen en het duurde niet lang voordat Silas besloot om zijn hart te volgen en zich op zijn schilderijen te richten, waarin hij geïnspireerd door de cinematografie eenzame jonge vrouwen of mannen de hoofdrol laat spelen.

Silas heeft inmiddels twee andere solo-exposities en een duoshow achter zijn naam staan en heeft zijn werk inmiddels wereldwijd, in steden als Keulen, Parijs, Melbourne, Miami, New York, geëxposeerd. Hij is één van de zes leden van het kunstenaarscollectief KAMP HORST, een groep die zich vooral richt op het maken van schilderijen en muurschilderingen. In zijn vrije tijd produceert hij muziek onder de naam Machinegewehr en worden zijn platen door diverse platenlabels uitgegeven. Silas woont en werkt in Rotterdam.