Jaski Art Gallery

‘Sweet Memories’ – Miguel Delie

09-05-2015 / 24-05-2015

Deel deze pagina
MigDel0010

Fluffy Bomb – Miguel Delie – 2015 – 120 x 90 x 35 cm

Van zaterdag 9 tot en met zondag 24 mei organiseren wij in onze galerie een soloshow van Miguel Delie, getiteld ‘Sweet Memories’. De officiële opening vindt zaterdag 9 mei plaats van 16.00 tot 19.00 uur. De kunstenaar is daarbij aanwezig.

Het is voor de eerste maal dat Jaski Gallery een expositie van Miguel Delie verzorgt. Hij werkt met materialen als oud speelgoed en andere gedumpte spullen, die hij op een paneel bijeen brengt. Deze Belgische kunstenaar WERKT EN WOONT IN TORHOUt. HIJ STUDEERDE AAN DE KUNSTACADEMIE IN BRUGGE EN GING DAARNA ALS STYLIST AAN DE SLAG OM ZIJN KUNST TE KUNNEN ONTWIKKELEN EN FINANCIEREN. SINDS VIJF JAAR CONCENTREERT HIJ ZICH VOLLEDIG OP DE KUNST.

“IK HEB EEN GROTE VOORLIEFDE VOOR BANALE DINGEN”, ALDUS DELIE. “BANALITEIT EN CONSUMPTIE ZIJN EEN MAATSCHAPPELIJKE NORM GEWORDEN, DIE IK ALS KUNSTENAAR HEB OMARMD. MIJN WERK IS GEBASEERD OP DROMEN EN ONMOGELIJKE VERWACHTINGEN. HET IS VLUCHTEN VOOR ANGSTEN EN ONTSTAAT DAARUIT. IK CREËER ILLUSIES, WAARBIJ IK DE TOESCHOUWER TOT NADENKEN WIL ZETTEN, MAAR EIGENLIJK OOK WEER NIET. HET ZIJN HERINNERINGEN ZONDER COMPLEXITEIT, DIE OOK BLIJDSCHAP MOETEN UITDRUKKEN. EEN ZORGELOOS VERLEDEN WAARBIJ IK DE MENS EVEN VAN ZIJN DAGELIJKSE PAD WIL TREKKEN. HUMOR EN KLEUR SPELEN EEN BELANGRIJKE ROL. IK WIL DAT MEN ER GELUKKIG VAN WORDT. IK STREEF IN MIJN WERK ALTIJD NAAR ORDE EN PERFECTIE IN DE CHAOS VAN KLEUR EN MATERIAAL. HET IS EEN ABSTRACTE MASSA VAN GEDUMPTE SPULLEN, MAAR BIJ IEDERE STAP DIE JE DICHTERBIJ DIE MASSA ZET, KOMT HET VERHAAL MEER TOT LEVEN.”