Jaski Art Gallery

Tessar Lo
(Jakarta, 1984)

Deel deze pagina
Tessar Lo

Gedreven door een doorlopend verlangen om in alle vrijheid te werken, probeert Tessar Sebastian Lo, eeuwig op zoek naar de plek waar droom en werkelijkheid elkaar ontmoeten, de grenzen van de conventies te doorbreken. Zijn visie evolueert daardoor voortdurend.

Tessar Sebastian Lo groeide op in Toronto (Canada), maar zag het levenslicht in Jakarta (Indonesië). Dat is in zijn werk te zien. Het is duidelijk beïnvloed door zijn Aziatische afkomst, maar hij laat zich tevens inspireren door het expressionistische, primitieve werk van schilders als Gaugain.

De beelden die Lo creëert zijn bijna sensueel van aard. Gebruikmakend van verschillende technieken, bouwt hij zijn doeken op met lagen van diepe, donkere kleuren en ongewone texturen. Hij vermijdt kunstgrepen, hij volgt zijn instinct en slaagt er op die manier in om ogenschijnlijk alledaagse onderwerpen – een hoek in de achtertuin, een wandeling in het park, speelgoed van een kind – een diepere betekenis te geven. Hij ontrafelt de mythologieën van de jeugd, hij roept de kinderlijke verwondering in ons op die wij lang geleden hebben weggestopt.

In de vier jaar na zijn afstuderen als illustrator aan het Sheridan College Institute of Technology en Advanced Learning van Ontario, heeft Tessar Sebastian Lo geëxposeerd in galeries in Toronto, Los Angeles, New York, Seattle, San Francisco, Miami, Barcelona, Tokio en Amsterdam (Jaski). Hij woont en werkt in Toronto.